Wat zegt de wetenschap over het bestrijden van wespen

Oktoberkennismaand > Uncategorized > Wat zegt de wetenschap over het bestrijden van wespen

Ieder mens is bekend met wespen. Het maakt dan niet uit in welk land jij je mag bevinden. Een wesp staat in de meeste gevallen bekend als een insect dat ervan houdt om de mens te pesten. Zij prikken namelijk heel erg hard en kunnen soms ook ernstige jeuk en pijn veroorzaken. Ben jij ooit eens in jouw leven geprikt door een wesp? Indien wel, dan heb je het zeker niet als een prettig gevoel ervaren! Wil je op die manier zo graag af van wespen? Hieronder kun je meer informatie lezen over hetgeen de wetenschap zegt over de bestrijding van wespen. Lees verder!

Over wespen 

Hier zullen wij een bekend praktisch voorbeeld voor je opnoemen waarom mensen last ondervinden van wespen. Stel je maar eens voor dat je zo graag wenst te ontspannen na een drukke werkdag gehad te hebben. Je gaat op jouw terras zitten met een frisdrankje en wat zoete snacks. Opeens zie je drie wespen op je afkomen, waarbij je wellicht op de volgende manieren zult reageren:

  • Je bent bang en je rent weg of;
  • Je bent bang en je probeert de wespen te doden of;
  • Je bent bang, maar je probeert toch kalm te blijven en de wespen geen aandacht te geven. 

Je zult je zeker wel afvragen waarom de wespen ervoor hebben gekozen om jouw vrije tijd van je af te pakken. Dit is heel lastig, maar daarnaast ook simpel om te begrijpen. Zoals je weet, maken wespen larven. Deze larven zitten namelijk in de wespennestjes. Indien er weinig larven in de nestjes zitten, wilt dit dus zeggen dat de wespen minder zoetstof hebben. Op die manier gaan zij opzoek naar zoetigheid en vervelen zij de mens in de meeste gevallen. 

De bestrijding van wespen 

Er zijn diverse manieren hoe je wespen kunt bestrijden volgens de wetenschap. Enkele bekende manieren, zijn onder andere: 

  • Het gebruik van kruidnagel op jouw (eet)tafel.
  • Het gebruik van azijn op jouw (eet)tafel. Je kunt azijn bijvoorbeeld in een bakje plaatsen en eventueel ook eerst verwarmen. 
  • Het gebruik van sinaas- of citroensoorten (eventueel in combinatie met kruidnagel). Je kunt hierbij het sinaas- of citroensoort door het midden snijden, kruidnagels erdoor zetten en die op jouw (eet)tafel plaatsen. 
  • Het gebruik van koffie in een glazen schaal. Je kunt hierbij de koffie aansteken, omdat wespen niet tegen deze geur kunnen. 
  • Het gebruik van een aangestoken wierook op de plek(ken) waar je wenst te ontspannen.

Deze punten kun je zeker toepassen wanneer je geen last wilt hebben van een wespenaanval. Het is totaal niet leuk om aangevallen te worden door deze lastige wespen. Wil je daarnaast toch meer informatie hebben over de bestrijding van wespen? Indien wel, dan is het aan te raden om te klikken op wespen bestrijden. Wij hopen dat je nu meer weet over de bestrijding van wespen volgens de wetenschap. Het is daarom altijd belangrijk om deze richtlijnen toe te passen. Een wespenprik is totaal niet leuk om aan te voelen. Wees dus slim en maak gebruik van de handige tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.