FAQ

Veelgestelde vragen

  1. Wat is oktober kennismaand?

Oktober kennismaand is een site waarbij je op de hoogte wordt gehouden van de landelijke festival dat wordt gehouden in het kader van de wetenschap en technologie.

2. Wat is het doel van oktober kennismaand?

Oktober kennismaand wilt door het houden van landelijke festivals, de mensen bewust maken over de Wetenschap en technologie. De kennis die wordt overgedragen geeft een beter inzicht over Wetenschap en Technologie. Het is heel leuk en vooral leerrijk.

3. Wie kan er allemaal deelnemen in oktober kennismaand?

Organisaties of bedrijven die betrekking hebben met Wetenschap en technologie kunnen deelnemen aan dit evenement. De evenementen zijn voor zowel jong als oud. Alles is goed gerangschikt en er zijn speciale activiteiten voor jongere mensen.

4. Wat zijn de kosten voor het bezoeken van de oktober kennismaand evenementen?

De evenementen zijn volledig gratis, in geval er kosten zijn, wordt dat tijdig vermeld

5. Is de oktoberkennismaand fake?

Nee het is niet fake. Sinds 2012 worden de evenementen mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap.

6. Mag je inderdaad dieper kijken in de van Gogh museum?

Ja, je mag bepaalde dingen doen zoals in de microscoop kijken of nog andere activiteiten die normaal gesproken niet zou mogen. Maar tijdens dit evenement mag dat wel. Dus mis het niet!

7. Is dit een bekend evenement?

Ja, het is in feite een groot evenement vandaar dat het goed is om als organisatie samen met je team mee te doen. Je wordt er zeker ook bekend van, omdat het ook wordt uitgezonden op radio en televisie.

8. Kan ik dit evenement bezoeken als ik helemaal geen kennis heb van de wetenschap en technologie?

Ja, dat mag zeker wel. Het is voor zowel jong als oud, ervaring of niet, het maakt niet uit. Het is nooit te laat om wat te leren en je wordt er alleen maar wijzer van.

9. Ik heb als organisatie nooit eerder meegedaan aan zo een evenement, hoe moet ik verder?

Maak je helemaal niet druk, wij plannen van tevoren voor dit evenement. En elke keer wordt jij als organisatie begeleid met het organiseren en geïnformeerd hoe je om moet gaan met de bezoekers

10. Wordt zo een evenement elk keer op een vaste plaats gehouden?

Nee, het is een landelijk evenement waarbij we in verschillende provincies deelnemen.

11. Dient er aangemeld te worden voor dit evenement?

Je mag dit evenement normaal bezoeken zonder aanmelding. Maar in geval er een activiteit waarbij er alleen een beperkt aantal mogen dan staat dit wel vermeld, zodat je alsnog kan aanmelden.

12. Is er een drankje of hapje te verkrijgen?

Tijdens de evenementen zorgen sommige organisaties wel voor een drankje en hapje voor hun bezoekers. Maar dat staat altijd eerder  aangegeven, zodat je ook voorbereid ben wat er allemaal te verwachten staat die dag.

13. Sinds wanneer bestaat oktober kennismaand?

Oktober kennismaand is in 2008 ontstaan met ongeveer een kwart miljoen mensen. Dat is een groot succes voor de eerste keer en het blijft steeds groeien.

14. Is er wel een uitgebreid programmaoverzicht?

Ja inderdaad, je kunt via de website een uitgebreid uitleg vinden over de activiteiten tijdens dit evenement. Ook kun je lezen welke leuke en aparte dingen er nog gedaan wordt.