10 dingen die je zeker moet weten over de Oktober kennismaand

Oktoberkennismaand > Uncategorized > 10 dingen die je zeker moet weten over de Oktober kennismaand
Kennismaand Nederland

Wetenschap en technologie zijn belangrijk voor onze samenleving vanwege de nieuwe uitdagingen. In de Oktober kennismaand krijg je de gelegenheid om achter de schermen een kijkje te nemen in de wetenschap en technologie..

In de Oktober kennismaand staat bekend om het Weekend van de Wetenschap dat gehouden wordt om organisaties hun deuren te laten openen voor het publiek. Enkele dingen die je moet weten over de Oktober kennismaand zijn:

1. Landelijk festival

In de Oktober kennismaand wordt het landelijk festival Weekend van de Wetenschap gehouden in het kader van de wetenschap en technologie. Middels dit festival krijgt een ieder de gelegenheid om kennis te maken met de wetenschap en technologie.

2. De inpsiratiesessie

De inspiratiesessie vindt maanden voor aanvang van het Weekend van de Wetenschap plaats om organisaties te informeren hoe deelname aan dit festival mogelijk is. Tijdens deze sessie leer je hoe je bezoekers een ervaring kunt aanbieden dat aansluit bij jouw organisatie.

3. Zelf backstage gaan

Op bepaalde plaatsen wordt door de host-locatie een tipje van de sluier gegeven over de gehouden activiteiten en nemen je ze je mee op een mini-excursie. Zo maak je mee hoe er achter de schermen wordt gewerkt aan het grote evenement.

4. Het open call publieksonderzoek

De organisatie van Weekend van de Wetenschap kan een bijdrage leveren als je voor jouw organsaite op zoek bent naar respondenten voor jouw onderzoeksvraag. Het publieksonderzoek wordt jaarlijks georganiseerd en trekt een breed publiek aan wat heel handig is voor jouw onderzoeksresultaten.

5. Publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap jouw data, jouw buurt

Het landelijke publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap heeft een online game ontwikkeld waarbij je op een ontspannende wijze kunt meehelpen aan dit onderzoek. Bij dit onderzoek krijgt het onderzoeksteam informatie over hoe Nederlanders omgaan met hun persoonlijke gegevens en of de deelnemers data bewust zijn.

6. Tussentijdse resultaten van publieksonderzoek jouw data, jouw buurt

De eerste resultaten van het publieksonderzoek jouw data, jouw buurt wordt gelanceerd en blijkt dat het databewustzijn bij de deelnemers nog niet zo groot is. Echter zouden zestig plussers hieraan meer moeten deelnemen.

7. Aanmelden voor Weekend van de Wetenschap

Door deelnemen aan dit evenment wordt jouw organisatie bekender bij het Nederlands publiek en kun je met de indruk die je op jouw bezoekers maakt de belangstelling van het Nederlands publiek vergroten.

8. Een groot evenement

Het Weekend voor de wetenschap is een groot evenement en daarom de moeite waard om jouw organisatie te laten deelnemen. Het wordt al in 12 provincies gehouden en heeft een heleboel organisaties die deelnemen, een gigantisch bereik en heel wat activiteiten. Dit evenement wordt ook nog live uitgezonden via radio en tv.

9. Van Gogh Museum

Tijdens het Weekend van de Wetenschap krijgen bezoekers de gelegenheid om door een microscoop te kijken en de vernislagen  op de schilderijen zelf ontdekken. Door deze bijzondere ervaring krijgen bezoekers een andere kijk op de kunstwerken van de Van Gogh Museum

10. Wetenschapsevenement

Het Weekend van de Wetenschap is sinds 2012 georganiseerd met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en maakt deel uit van de Oktober kennismaand.

De Oktober kennismaand is heel educatief voor jong en oud en biedt oplossingen voor nieuwe uitdagingen. Wetenschap en technologie zijn belangrijk voor ontwikkeling in de verschillende sectoren in een land, ook voor een schilder in Drenthe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *